Szczecin idealny na sylwestra

Samodzielne przygotowanie imprezy wigilijnej w firmie nie jest łatwe. Ale załóżmy, że firma ma własne zaplecze gastronomiczne i możliwe jest przygotowanie wigilii w siedzibie firmy. Zobacz, co Szczecin wigilia firmowa musi mieć w menu.



Oczywiście na takiej firmowej wigilii rzadko przestrzega się tych standardowych 12 potraw i jest ich mniej, a do tego nie wszystkie są takie typowo wigilijne. Spróbujmy jednak przygotować menu pół na pół, pół wigilijne, pół imprezowe, ale postne. Pierwszym i najbardziej istotnym daniem powinien być tutaj karp w galarecie. Można go również przygotować pieczonego, grillowanego albo smażonego, ale trzeba pamiętać, że na takich krótkich przyjęciach im w dodatku potraw zimnych, tym dużo lepiej. Innymi przystawkami mogą być: warzywna sałatka z majonezem, jakieś śledzie i tutaj pomysł jest dowolny, warzywa przykładowo. w formie pieczonych z dipami, koreczki i coś z grzybami - np. rolada warzywno-grzybowa. Szczecin wigilia firmowa z ciepłych dań może mieć barszcz czerwony z uszkami, zupę rybną albo na przykład. zupę grzybową bądź też krem grzybowy z grzankami. Innymi ciepłymi daniami mogą być kluski z makiem, groch z kapustą, faszerowany łosoś i jakieś danie jednogarnkowe. Szczecin wigilia firmowa musi być również wyposażona w opłatek, soki , a ponadto ciepłe napoje - kawę i herbatę w przynajmniej dwóch rodzajach. Rozpuszczalną oraz prawdziwą i herbatę na przykład. czarną i zieloną. Warto też pamiętać o słodkościach - o serniku tradycyjnym, makowcu i owocach oraz dodatkowo słodyczach. Taka wigilia z całą pewnością będzie bardzo udana.
Sprawdź tutaj: Szczecin gdzie na sylwestra.